Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bagietki z salami i mozzarellą
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 233
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 233
Składniki
Bagietki nacinamy, uważając aby nie przeciąć ich do końca. W nacięcia wkładamy kawałek salami oraz plasterek mozzarelli. W miseczce mieszamy roztopione masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Bagietki smarujemy przygotowanym masłem i posypujemy kawałami mozzarelli jeśli nam zostały. Bagietki pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej 6-8 minut w temperaturze 180 stopni lub w tradycyjnym piekarniku 200 stopni do ładnego zarumienienia sera. Gotowe posypać szczypiorkiem, Podajemy z ulubionymi sosami.