Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bagietki z salami i mozzarellą
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 702
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3544
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 702
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3544
Składniki
Bagietki nacinamy, uważając aby nie przeciąć ich do końca. W nacięcia wkładamy kawałek salami oraz plasterek mozzarelli. W miseczce mieszamy roztopione masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Bagietki smarujemy przygotowanym masłem i posypujemy kawałami mozzarelli jeśli nam zostały. Bagietki pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej 6-8 minut w temperaturze 180 stopni lub w tradycyjnym piekarniku 200 stopni do ładnego zarumienienia sera. Gotowe posypać szczypiorkiem, Podajemy z ulubionymi sosami.