Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przystawka - pomidory faszerowane ziołami, oliwkami i pokruszoną bułką
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1356
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18555
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1356
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5875
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18555
Składniki
Z pomidorów odkroić wierzchy i wydrążyć w środku, posolić, odstawić. Zrobić nadzienie: pokroić drobno cebulę i czosnek, oliwki posiekać – wszystko podsmażyć na oliwie aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Odstawić. Kajzerki porwać na kawałki i rozdrobnić w melakserze na okruszki – wymieszać z cebulą tak, żeby bułka wchłonęła wszystkie aromaty z patelni. Dodać posiekane zioła i doprawić solą i pieprzem. Z połówek pomidora odlać nagromadzone soki, włożyć nadzienie i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pokropić oliwą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.