Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przystawka - pomidory faszerowane ziołami, oliwkami i pokruszoną bułką
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 941
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31782
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 941
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31782
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Z pomidorów odkroić wierzchy i wydrążyć w środku, posolić, odstawić. Zrobić nadzienie: pokroić drobno cebulę i czosnek, oliwki posiekać – wszystko podsmażyć na oliwie aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Odstawić. Kajzerki porwać na kawałki i rozdrobnić w melakserze na okruszki – wymieszać z cebulą tak, żeby bułka wchłonęła wszystkie aromaty z patelni. Dodać posiekane zioła i doprawić solą i pieprzem. Z połówek pomidora odlać nagromadzone soki, włożyć nadzienie i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pokropić oliwą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.