Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pewnie wielu z Was znane zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami. Z pewnością zachwycą gości, jeśli pojawią się jako przystawka na imprezowym stole :-)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Gruszki obrać ze skóry, przekroić na połówki i wydrążyć środki, następnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Ser pokroić w kostkę, orzechy połamać na mniejsze kawałki. Na gruszkach poukładać orzechy i kawałki sera. Przełożyć gruszki do naczynia żaroodpornego i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku w 190 stopniach termoobieg przez 20 minut, a następnie bez folii przez 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika podajemy na ciepło, można polać sosem balsamicznym. SMACZNEGO!!!