Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pewnie wielu z Was znane zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami. Z pewnością zachwycą gości, jeśli pojawią się jako przystawka na imprezowym stole :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Gruszki obrać ze skóry, przekroić na połówki i wydrążyć środki, następnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Ser pokroić w kostkę, orzechy połamać na mniejsze kawałki. Na gruszkach poukładać orzechy i kawałki sera. Przełożyć gruszki do naczynia żaroodpornego i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku w 190 stopniach termoobieg przez 20 minut, a następnie bez folii przez 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika podajemy na ciepło, można polać sosem balsamicznym. SMACZNEGO!!!