Przekąski Przepis na:
Zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 176
Dodano: 14.11.2019
Odsłon: 2882
Składniki
- 4 gruszki
- 150 g orzechów włoskich
- 100 g sera pleśniowego
- 1 cytryna
- sos balsamiczny opcjonalnie
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Gruszki obrać ze skóry, przekroić na połówki i wydrążyć środki, następnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Ser pokroić w kostkę, orzechy połamać na mniejsze kawałki. Na gruszkach poukładać orzechy i kawałki sera. Przełożyć gruszki do naczynia żaroodpornego i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku w 190 stopniach termoobieg przez 20 minut, a następnie bez folii przez 5 minut.
Po wyjęciu z piekarnika podajemy na ciepło, można polać sosem balsamicznym.
SMACZNEGO!!!
Komentarze do przepisu (2)

SprytnaChochla 15 listopadaZgłoś do usunięcia
Pychota!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 14 listopadaZgłoś do usunięcia
Pyszności :)0 Kto głosował? | Odpowiedz