Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami

Zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 2882

Proste i pewnie wielu z Was znane zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami. Z pewnością zachwycą gości, jeśli pojawią się jako przystawka na imprezowym stole :-)

Składniki

  • 4 gruszki
  • 150 g orzechów włoskich
  • 100 g sera pleśniowego
  • 1 cytryna
  • sos balsamiczny opcjonalnie
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać ze skóry, przekroić na połówki i wydrążyć środki, następnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Ser pokroić w kostkę, orzechy połamać na mniejsze kawałki. Na gruszkach poukładać orzechy i kawałki sera. Przełożyć gruszki do naczynia żaroodpornego i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku w 190 stopniach termoobieg przez 20 minut, a następnie bez folii przez 5 minut.

    Po wyjęciu z piekarnika podajemy na ciepło, można polać sosem balsamicznym.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń