Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i syte, pieczone papryki, nadziewane mielonym mięsem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso mielimy z czosnkiem i połową cebuli, po zmieleniu doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i 1 jajko kurze, dokładnie wyrabiamy. Papryki myjemy pozbawiamy nasion, robimy takie walce z uciętymi górami i dołami od papryk. Każdy walec z papryki nadziewamy mięsem, zostawiamy na górze pół centymetra od górnego brzegu papryki. Tak przygotowane papryki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 180 stopniach Celsjusza, grzałki dół/góra. Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika, polewamy każdą paprykę ketchupem i posypujemy drobno pokrojoną cebulą (pozostała połowa). Ponownie wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy w takiej samej temperaturze też 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy blachę, papryki posypujemy żółtym serem i natką pietruszki. Zapiekamy 5 minut w tej samej temperaturze. Upieczone papryki podajemy na gorąco. Smacznego !!!