Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i syte, pieczone papryki, nadziewane mielonym mięsem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 675
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17393
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3252
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 214
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 675
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17393
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3252
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 214
Składniki
Mięso mielimy z czosnkiem i połową cebuli, po zmieleniu doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i 1 jajko kurze, dokładnie wyrabiamy. Papryki myjemy pozbawiamy nasion, robimy takie walce z uciętymi górami i dołami od papryk. Każdy walec z papryki nadziewamy mięsem, zostawiamy na górze pół centymetra od górnego brzegu papryki. Tak przygotowane papryki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 180 stopniach Celsjusza, grzałki dół/góra. Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika, polewamy każdą paprykę ketchupem i posypujemy drobno pokrojoną cebulą (pozostała połowa). Ponownie wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy w takiej samej temperaturze też 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy blachę, papryki posypujemy żółtym serem i natką pietruszki. Zapiekamy 5 minut w tej samej temperaturze. Upieczone papryki podajemy na gorąco. Smacznego !!!