Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane nadziewane mięsem papryki.

Zapiekane nadziewane mięsem papryki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1454 Ocena: 18997

Dodano:

Odsłon: 236

Bardzo smaczne i syte, pieczone papryki, nadziewane mielonym mięsem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.

Składniki

  • papryka zielona 1 szt.
  • papryka czerwona 2 szt.
  • papryka żółta 2 szt.
  • mięso wieprzowe 70 dag
  • cebula 1 szt.
  • bułka tarta pół szklanki 200 ml
  • jajko kurze 1 szt.
  • żółty ser starty
  • Ketchup
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy z czosnkiem i połową cebuli, po zmieleniu doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i 1 jajko kurze, dokładnie wyrabiamy. Papryki myjemy pozbawiamy nasion, robimy takie walce z uciętymi górami i dołami od papryk. Każdy walec z papryki nadziewamy mięsem, zostawiamy na górze pół centymetra od górnego brzegu papryki. Tak przygotowane papryki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 180 stopniach Celsjusza, grzałki dół/góra. Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika, polewamy każdą paprykę ketchupem i posypujemy drobno pokrojoną cebulą (pozostała połowa). Ponownie wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy w takiej samej temperaturze też 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy blachę, papryki posypujemy żółtym serem i natką pietruszki. Zapiekamy 5 minut w tej samej temperaturze. Upieczone papryki podajemy na gorąco.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KulinarnaChwila 06 listopada Robiłam podobnie
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/04/paprykowa-fantazja.html#more

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 listopada Tutaj zawsze można znaleźć przepisy na najlepsza klasykę!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń