Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pomidory z farszem zapiekane w piekarniku smakują wyśmienicie , a moje wnuki je uwielbiają.
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2956
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2956
Składniki
Pomidory umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Odciąć górę, miąższ wydrążyć, włożyć do miski. Następnie na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyć obraną, pokrojoną w kostkę cebulę. Do miąższu z pomidorów dodać serek ziołowy, poszatkowaną natkę pietruszki, podsmażoną cebule oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarelle. Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz bazylią - wymieszać. Wydrążone pomidory napełnić farszem włożyć do naczynia żaroodpornego lekko posmarowanego olejem i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 170 -180 stopni około 15 minut. Podawać gorące. Można polać keczupem