Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka

Zapiekanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 413 Ocena: 2082

Dodano:

Odsłon: 460

Chrupiąca smaczna , wprost na gorącą kolację.

Składniki

  • Bagietka - 2 szt.
  • Salami - 8 plasterków
  • Ser żółty - 20 dag
  • Pieczarki - 20 dag
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Przecier pomidorowy - 400 g
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Oregano - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.

  2. Na patelnię wlać przecier, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą , pieprzem i gotować na wolnym ogniu 10 minut, aż zgęstnieje , doprawić oregano i chwilę gotować.

  3. Bagietki przeciąć na połowę, a następnie na 3 części, podpiec w piekarniku 1 minutę, posmarować mocno sosem pomidorowym i ułożyć na nim pieczarki.

  4. Salami pokroić i kawałeczki ułożyć na pieczarki.

  5. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , posypać po wierzchu.

  6. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera nie dłużej niż 8 - 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń