Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca smaczna , wprost na gorącą kolację.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 234
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9607
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4570
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 234
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9607
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4570
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
Na patelnię wlać przecier, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą , pieprzem i gotować na wolnym ogniu 10 minut, aż zgęstnieje , doprawić oregano i chwilę gotować.
Bagietki przeciąć na połowę, a następnie na 3 części, podpiec w piekarniku 1 minutę, posmarować mocno sosem pomidorowym i ułożyć na nim pieczarki.
Salami pokroić i kawałeczki ułożyć na pieczarki.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , posypać po wierzchu.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera nie dłużej niż 8 - 10 minut.