Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka brokułowa z jajkami w beszamelowym sosie

Zapiekanka brokułowa z jajkami w beszamelowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17513

Dodano:

Odsłon: 5321

Brokuł w roli głównej, polecam ten przepis, zapiekanka jest przepyszna.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka brokułowa z jajkami w beszamelowym sosie

Przygotowanie

  1. Wykonanie sosu:

    Masło z mąką zasmażyć na jasnozłoty kolor i rozprowadzić mlekiem. Wrzucić kostkę rosołową, posolić do smaku, zagotować. Żółtka ubić i wlewać powoli cały czas mieszając do połączenia się składników.

    Wykonanie:
    Brokuł umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości cukru i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w plastry. Ziemniaki obrać i również ugotować i pokroić w plastry. Brokuł podzielić na różyczki, wymieszać delikatnie z jajkami i ziemniakami.

  2. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem,

  3. posypać startym serem,

  4. polać zrumienionym masłem z bułką tartą.

  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoto i posypać zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 lipca 2016 Problem tylko w tym, że ktoś tu nie wie, co to jest sos beszamelowy...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń