Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł w roli głównej, polecam ten przepis, zapiekanka jest przepyszna.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Wykonanie sosu: Masło z mąką zasmażyć na jasnozłoty kolor i rozprowadzić mlekiem. Wrzucić kostkę rosołową, posolić do smaku, zagotować. Żółtka ubić i wlewać powoli cały czas mieszając do połączenia się składników. Wykonanie: Brokuł umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości cukru i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w plastry. Ziemniaki obrać i również ugotować i pokroić w plastry. Brokuł podzielić na różyczki, wymieszać delikatnie z jajkami i ziemniakami.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem,
posypać startym serem,
polać zrumienionym masłem z bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoto i posypać zieleniną.