Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł w roli głównej, polecam ten przepis, zapiekanka jest przepyszna.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1398
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2444
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2259
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 235
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1398
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2444
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2259
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 235
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2241
Składniki
Wykonanie sosu: Masło z mąką zasmażyć na jasnozłoty kolor i rozprowadzić mlekiem. Wrzucić kostkę rosołową, posolić do smaku, zagotować. Żółtka ubić i wlewać powoli cały czas mieszając do połączenia się składników. Wykonanie: Brokuł umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości cukru i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w plastry. Ziemniaki obrać i również ugotować i pokroić w plastry. Brokuł podzielić na różyczki, wymieszać delikatnie z jajkami i ziemniakami.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem,
posypać startym serem,
polać zrumienionym masłem z bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoto i posypać zieleniną.