Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł w roli głównej, polecam ten przepis, zapiekanka jest przepyszna.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Wykonanie sosu: Masło z mąką zasmażyć na jasnozłoty kolor i rozprowadzić mlekiem. Wrzucić kostkę rosołową, posolić do smaku, zagotować. Żółtka ubić i wlewać powoli cały czas mieszając do połączenia się składników. Wykonanie: Brokuł umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem małej ilości cukru i odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w plastry. Ziemniaki obrać i również ugotować i pokroić w plastry. Brokuł podzielić na różyczki, wymieszać delikatnie z jajkami i ziemniakami.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem,
posypać startym serem,
polać zrumienionym masłem z bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoto i posypać zieleniną.