Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka na spodzie z ciasta francuskiego to doskonały pomysł na smaczny posiłek.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i układamy na dwóch blaszkach, zawijając boki do środka /boki powinny być trochę wyższe niż środek/. Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 2-4 min i odsączamy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z bazylią, olejem i 1 łyżką keczupu. Powstałym sos rozsmarowujemy na cieście francuskim. Następnie układamy plastry kiełbasy salami, różyczki blanszowanego brokuła i pokrojone w kostkę papryki.
Żółty ser ścieramy na tarce i posypujemy całą zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Zapiekamy 20-25 min. - do czasu aż boki ciasta zrumienią się. Zapiekankę podajemy na ciepło /chociaż na zimno też jest smaczna/. Możemy podawać z keczupem.