Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka rybna

Zapiekanka rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2139 Ocena: 47652

Dodano:

Odsłon: 8530

Smaczna zapiekanka rybna ,idealna na obiad ,świetna na przystawkę lub zimną przekąskę.

Składniki

  • 500 g filetów z mintaja
  • 500 g młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 czerwona papryka
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól ,pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety mielimy ,dodajemy jajka ,bułkę tartą ,posiekany koperek i wyrabiamy masę. Do smaku doprawiamy solą o pieprzem. Połową masy oklejamy ścianki dużej keksówki.
    Cebulę ,kapustę siekamy i podsmażamy razem z pokrojonymi pieczarkami ,pomidorkami i pokrojoną w kostkę papryką na oliwie. Zalewamy bulionem i dusimy do odparowania płynu. Kapustę studzimy i mieszamy z pozostałą masą rybną ,którą przekładamy do keksówki. Całość pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Zapiekanka smakuje na ciepło ,jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń