Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla miłośników serków pleśniowych i majeranku
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, obrać, pokroić w grube plastry i wyłożyć dno naczynia do zapiekania - doprawić . Na ziemniaki położyć ugotoany brokuł pokrojony na małe różyczki.
Kurczaka pokrojonego w drobną kostkę lekko osolić i usmażyć na rumiano na oleju- wyłożyć na brokuł.
Śmietanke zagotować , wkryszyć do nej serek pleśniowy , rozpuścić i ciepłą mieszaniną zalać całe danie. Można posypać serem żółtym.
Pieczemy w temp.180 st ok.20 min. Smacznego