Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, aromatyczne danie. Polecam na podwieczorek lub kolację , jak kto uważa.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2518
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1380
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2518
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1380
Składniki
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cynamonu. Po ugotowaniu odcedzić. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wkładać na przemian warstwę kaszy i pokrojone brzoskwinie. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy kaszy i brzoskwiń. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 30 minut. Podawać na ciepło.