Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 446 Ocena: 6462
Dodano: 31.07.2019
Odsłon: 1517
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cynamonu. Po ugotowaniu odcedzić. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wkładać na przemian warstwę kaszy i pokrojone brzoskwinie. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy
kaszy i brzoskwiń. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 30 minut. Podawać na ciepło.
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

bryssska 06 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pychota ;-D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 01 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Super obiadek:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 01 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 01 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł na sycące danie na słodko - takim daniem nie pogardzi ani dziecko ani dorosły:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 01 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczne i zdrowe :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 01 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Proste i pyszne, super! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 31 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz