Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, aromatyczne danie. Polecam na podwieczorek lub kolację , jak kto uważa.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418030
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418030
Składniki
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cynamonu. Po ugotowaniu odcedzić. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wkładać na przemian warstwę kaszy i pokrojone brzoskwinie. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy kaszy i brzoskwiń. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 30 minut. Podawać na ciepło.