Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, aromatyczne danie. Polecam na podwieczorek lub kolację , jak kto uważa.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cynamonu. Po ugotowaniu odcedzić. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wkładać na przemian warstwę kaszy i pokrojone brzoskwinie. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy kaszy i brzoskwiń. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 30 minut. Podawać na ciepło.