Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z brzoskwiń i kaszy jaglanej

Zapiekanka z brzoskwiń i kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 359 Ocena: 4475

Dodano:

Odsłon: 1401

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, aromatyczne danie. Polecam na podwieczorek lub kolację , jak kto uważa.

Składniki

  • 1 kg brzoskwiń
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka z brzoskwiń i kaszy jaglanej

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cynamonu. Po ugotowaniu odcedzić. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem wkładać na przemian warstwę kaszy i pokrojone brzoskwinie. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy
    kaszy i brzoskwiń. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 30 minut. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń