Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na nią powstał z braku cebuli w domu:).Smaczna i łatwa w zrobieniu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 643
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3617
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 643
Składniki
Ziemniaki obieramy i podgotowujemy.Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cienka kiełbasę kroimy w plasterki, ser żółty także kroimy.
Ziemniaki studzimy i kroimy w cienkie plasterki.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na jego spód układamy połowę ziemniaków,ziemniaki delikatnie solimy,dodajemy pieprz i czerwoną paprykę, na ziemniaki kładziemy połowę fasoli(delikatnie odciśnięto z wody). Następnie fasolkę posypujemy ziołami prowansalskimi i solą.
Na fasolkę kroimy serki topione i rozkładamy je równomiernie po całej powierzchni.
Jajka roztrzepujemy dokładnie z niewielką ilością soli i pieprzu.Następnie połowę jajek wylewamy na serki topione .
Na serki topione układamy szynkę w plastrach.Później układamy pozostałą część fasolki, dodajemy po trochu soli,pieprzu i czerwonej papryki a także ziół prowansalskich.
Tą warstwę przykrywamy cienką kiełbasą i na nią kładziemy plastry sera żółtego.Teraz wylewamy resztę masy jajecznej. Całość przykrywamy pozostałymi ziemniakami. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Zapiekankę zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem ok 35 minut w temp. 200st.
Smacznego.