Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na nią powstał z braku cebuli w domu:).Smaczna i łatwa w zrobieniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4928
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4928
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Składniki
Ziemniaki obieramy i podgotowujemy.Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cienka kiełbasę kroimy w plasterki, ser żółty także kroimy.
Ziemniaki studzimy i kroimy w cienkie plasterki.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na jego spód układamy połowę ziemniaków,ziemniaki delikatnie solimy,dodajemy pieprz i czerwoną paprykę, na ziemniaki kładziemy połowę fasoli(delikatnie odciśnięto z wody). Następnie fasolkę posypujemy ziołami prowansalskimi i solą.
Na fasolkę kroimy serki topione i rozkładamy je równomiernie po całej powierzchni.
Jajka roztrzepujemy dokładnie z niewielką ilością soli i pieprzu.Następnie połowę jajek wylewamy na serki topione .
Na serki topione układamy szynkę w plastrach.Później układamy pozostałą część fasolki, dodajemy po trochu soli,pieprzu i czerwonej papryki a także ziół prowansalskich.
Tą warstwę przykrywamy cienką kiełbasą i na nią kładziemy plastry sera żółtego.Teraz wylewamy resztę masy jajecznej. Całość przykrywamy pozostałymi ziemniakami. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Zapiekankę zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem ok 35 minut w temp. 200st.
Smacznego.