Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Bułkę przekroić wzdłuż (bagietkę przekroić na pół, połowę bagietki odłożyć, połowę przekroić wzdłuż). Obie części posmarować masłem. Posmarowane bułki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki obrać, umyć (lub tylko umyć, jeśli są małe), pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na patelni na pozostałej części masła. Jak odparuje woda z pieczarek, zrobić miejsce na części patelni i dodać cebulę do podsmażenia. Podsmażoną cebulę wymieszać na patelni z pieczarkami i smażyć chwilę dalej. Pieczarki doprawić solą i pieprzem do smaku. Masę pieczarkową odstawić do przestudzenia.
Na posmarowane bułki wyłożyć masę pieczarkową, pieczarki posypać startym serem.
Zapiekanki zapiekać w piekarniku w temperaturze 175-180 stopni, aż ser zacznie się delikatnie rumienić.
Zapiekanki polać keczupem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!