Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje zapiekanki to prosty sposób na pyszną przekąskę śniadaniową czy popołudniową. Lubią je dzieci jak i dorośli nimi nie pogardzą. Proste, łatwe i smaczne. Polecam
nóż, patelnia, łyżka,
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
Składniki
Bagietkę przekroić na 3 części i następnie przekroić po długości na dwie części tak że wyjdzie 6 zapiekanek. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę lub pól plasterki, cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia cebulę, dodać przygotowane pieczarki, doprawić do smaku pieprzem , solą i podsmażać do miękkości. Ba bagietkach rozłożyć porcje pieczarek , obsypać startą mozzarellą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do rozpuszczenia i zapieczenia sera. Podawać polane ketchupem. Smacznego
Zapiekanki po upieczeniu.
Zapiekanki gotowe do podania.