Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje zapiekanki to prosty sposób na pyszną przekąskę śniadaniową czy popołudniową. Lubią je dzieci jak i dorośli nimi nie pogardzą. Proste, łatwe i smaczne. Polecam
nóż, patelnia, łyżka,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5953
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 732
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5953
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 732
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 815
Składniki
Bagietkę przekroić na 3 części i następnie przekroić po długości na dwie części tak że wyjdzie 6 zapiekanek. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę lub pól plasterki, cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia cebulę, dodać przygotowane pieczarki, doprawić do smaku pieprzem , solą i podsmażać do miękkości. Ba bagietkach rozłożyć porcje pieczarek , obsypać startą mozzarellą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do rozpuszczenia i zapieczenia sera. Podawać polane ketchupem. Smacznego
Zapiekanki po upieczeniu.
Zapiekanki gotowe do podania.