Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekany łosoś z truskawkami

Zapiekany łosoś z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17963

Dodano:

Odsłon: 1975

Pyszny duet.

Składniki

  • 400 g surowego fileta z łososia (bez skóry)
  • 50 g żółtego sera
  • 200 g truskawek
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekany łosoś z truskawkami

Przygotowanie

  1. Filety z łososia umyłem, osuszyłem, podzieliłem na 4 części. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Lekko obsmażyłem na patelni. Ułożyłem rybę na natłuszczonej blasze, obłożyłem po wierzchu truskawkami pokrojonymi na plasterki i startym na wiórki serem. Zapiekałem, aż ser się stopił. Można podać z podpieczoną bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 04 czerwca 2016 Ciekawy przepis..owoce dodają specyficznego smaku:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń