Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy z ciasta francuskiego to szybka przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie. Do ich przygotowania można wykorzystać dowolne składniki. Najbardziej podstawową wersją będzie sos pomidorowy, szynka i ser żółty. Do tego można oczywiście dodać pieczarki lub paprykę. Wszystko według upodobań. Po 15 minutach spędzonych w piekarniku są gotowe do serwowania gościom.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9755
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 674
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9755
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 674
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu pomidorowego. Passatę przelej do miseczki, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Sos pomidorowy rozsmaruj na całej powierzchni ciasta, zachowaj po 2 cm marginesu z dwóch dłuższych boków ciasta. Wyłóż równomiernie plasterki salami i sera. Ciasto francuskie zwiń w rulon. Pokrój na 2 cm kawałki.
Blachę wyściel papierem do pieczenia. Zawijasy z ciasta francuskiego ułóż jeden obok drugiego w równych odstępach.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Zawijasy piecz przez około 15 minut (do zarumienienia).
Upieczone przekąski z ciasta francuskiego wystudź, następnie przełóż na talerz lub deskę. Serwuj w towarzystwie ulubionych sosów.