Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy z ciasta francuskiego to szybka przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie. Do ich przygotowania można wykorzystać dowolne składniki. Najbardziej podstawową wersją będzie sos pomidorowy, szynka i ser żółty. Do tego można oczywiście dodać pieczarki lub paprykę. Wszystko według upodobań. Po 15 minutach spędzonych w piekarniku są gotowe do serwowania gościom.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1962
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1962
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu pomidorowego. Passatę przelej do miseczki, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Sos pomidorowy rozsmaruj na całej powierzchni ciasta, zachowaj po 2 cm marginesu z dwóch dłuższych boków ciasta. Wyłóż równomiernie plasterki salami i sera. Ciasto francuskie zwiń w rulon. Pokrój na 2 cm kawałki.
Blachę wyściel papierem do pieczenia. Zawijasy z ciasta francuskiego ułóż jeden obok drugiego w równych odstępach.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Zawijasy piecz przez około 15 minut (do zarumienienia).
Upieczone przekąski z ciasta francuskiego wystudź, następnie przełóż na talerz lub deskę. Serwuj w towarzystwie ulubionych sosów.