Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy z ciasta francuskiego to szybka przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie. Do ich przygotowania można wykorzystać dowolne składniki. Najbardziej podstawową wersją będzie sos pomidorowy, szynka i ser żółty. Do tego można oczywiście dodać pieczarki lub paprykę. Wszystko według upodobań. Po 15 minutach spędzonych w piekarniku są gotowe do serwowania gościom.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu pomidorowego. Passatę przelej do miseczki, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki wymieszaj.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Sos pomidorowy rozsmaruj na całej powierzchni ciasta, zachowaj po 2 cm marginesu z dwóch dłuższych boków ciasta. Wyłóż równomiernie plasterki salami i sera. Ciasto francuskie zwiń w rulon. Pokrój na 2 cm kawałki.
Blachę wyściel papierem do pieczenia. Zawijasy z ciasta francuskiego ułóż jeden obok drugiego w równych odstępach.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Zawijasy piecz przez około 15 minut (do zarumienienia).
Upieczone przekąski z ciasta francuskiego wystudź, następnie przełóż na talerz lub deskę. Serwuj w towarzystwie ulubionych sosów.