Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to niczym wiosenna eksplozja witamin- bukiet warzyw i sałata masłowa z dodatkiem niepozornego chwastu jakim jest pokrzywa, tworzą zdrową przekąskę na różne okazje. Cud miód!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21182
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8871
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 697
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8455
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21182
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8871
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 697
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8455
Składniki
Warzywa myjemy obieramy.Mozzarellę osączamy z zalewy. Młodą pokrzywę umieszczamy w durszlaku i przelewamy gorąca wodą , sparzamy, osączamy z nadmiaru wody. Sałatę rwiemy, resztę warzyw kroimy dowolnie wg uznania, układamy w półmisku łącznie z listkami pokrzywy, i posiekanym szczypiorkiem.
Przyrządzamy sos.: Ocet ucieramy z solą i cukrem, wlewamy oliwę oraz musztardę ,dodajemy szczyptę suszonej bazylii, rozprowadzamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy, polewamy sałatkę przed podaniem.