Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra alternatywa dla kupnych ciastek
Wszystkie składniki oprócz lawendy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy na gładką masę. Ostrożnie przelewamy do foremek na ciasteczka.
Daktyle sparzamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki i przekrawamy na mniejsze kawałki (zależy, jakiej wielkości mamy foremki).
Kostki czekolady przekrawamy na pół.
Daktyle i/lub czekoladę umieszczamy w foremkach z ciastem.
Ciasteczka posypujemy kwiatami lawendy i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Gotowe ciastka posypujemy jeszcze odrobinką lawendowych kwiatków
Szybkie, kruchutkie i bardzo smaczne ciasto., które piekę z sezonowymi owocam...
Odsłon: 19493
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 41
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1199
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 41
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1199
Składniki
Wszystkie składniki oprócz lawendy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy na gładką masę. Ostrożnie przelewamy do foremek na ciasteczka.
Daktyle sparzamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki i przekrawamy na mniejsze kawałki (zależy, jakiej wielkości mamy foremki). Kostki czekolady przekrawamy na pół.
Daktyle i/lub czekoladę umieszczamy w foremkach z ciastem. Ciasteczka posypujemy kwiatami lawendy i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gotowe ciastka posypujemy jeszcze odrobinką lawendowych kwiatków
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Przekąski
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Szaszłyki z faszerowanej papryki
coś pysznego dla każdego :)
Odsłon: 43
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe
Odsłon: 110