Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra alternatywa dla kupnych ciastek
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 875
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17747
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 875
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17747
Składniki
Wszystkie składniki oprócz lawendy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy na gładką masę. Ostrożnie przelewamy do foremek na ciasteczka.
Daktyle sparzamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki i przekrawamy na mniejsze kawałki (zależy, jakiej wielkości mamy foremki). Kostki czekolady przekrawamy na pół.
Daktyle i/lub czekoladę umieszczamy w foremkach z ciastem. Ciasteczka posypujemy kwiatami lawendy i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gotowe ciastka posypujemy jeszcze odrobinką lawendowych kwiatków