Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra alternatywa dla kupnych ciastek
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2257
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 645
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2257
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 645
Składniki
Wszystkie składniki oprócz lawendy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy na gładką masę. Ostrożnie przelewamy do foremek na ciasteczka.
Daktyle sparzamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki i przekrawamy na mniejsze kawałki (zależy, jakiej wielkości mamy foremki). Kostki czekolady przekrawamy na pół.
Daktyle i/lub czekoladę umieszczamy w foremkach z ciastem. Ciasteczka posypujemy kwiatami lawendy i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gotowe ciastka posypujemy jeszcze odrobinką lawendowych kwiatków