Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra alternatywa dla kupnych ciastek
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 388
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15067
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1823
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 388
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15067
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1823
Składniki
Wszystkie składniki oprócz lawendy umieszczamy w blenderze i dokładnie miksujemy na gładką masę. Ostrożnie przelewamy do foremek na ciasteczka.
Daktyle sparzamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki i przekrawamy na mniejsze kawałki (zależy, jakiej wielkości mamy foremki). Kostki czekolady przekrawamy na pół.
Daktyle i/lub czekoladę umieszczamy w foremkach z ciastem. Ciasteczka posypujemy kwiatami lawendy i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gotowe ciastka posypujemy jeszcze odrobinką lawendowych kwiatków