Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony kolor zawsze wiąże się ze zdrowiem i tak jest i w tym przypadku. Składniki wykorzystane do tej potrawy to samo zdrowie.
Ciasto jest kakaowe, a masa serowa kakaowo-śmietankowa. Bardzo smaczny sernic...
Odsłon: 14545
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 513
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 222
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 389
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3720
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4087
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 513
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 222
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 389
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3720
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4087
Składniki
Rozmrażamy szpinak, wkładamy na patelnię i na maśle podsmażamy wraz z posiekanym czosnkiem. Smażymy na niewielkim ogniu, redukując w międzyczasie nadmiar wody. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Oddzielamy żółtka od białek i z białek robimy pianę.
Po ostudzeniu szpinaku dodajemy żółtka, mąkę i ubitą pianę, delikatnie mieszając całość.
Masę wykładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia na wysokość 1 cm. Pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 15 min. Po upieczeniu i wystudzeniu kładziemy placek na wilgotnej ściereczce.
Obracamy upieczony blat i powoli zrywamy papier, by nie porwać blatu.
Mieszamy biały serek z majonezem, jogurtem i kechupem. Na rozłożony blat szpatułką nakładamy serek na całość blatu.
Do tego dania ja użyłem wędzoną nogę kurczaka, która jest wyśmienita.
Na blat z serkiem nakładamy pociętego w plastry kurczaka jak na zdjęciu. Jeżeli macie chęć coś dołożyć to jest właśnie ten moment.
Jak już mamy środek, to powoli rolujemy całość tworząc tzw roladę. Wykorzystujemy zerwany papier do pieczenia i zawijamy roladę w całości papierem, wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin.
I tak mamy pyszną i zdrową przekąskę bardzo ładnie wyglądającą. A teraz życzę wszystkim Smacznego :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Śledź na słodko
Przekąski
Pizza na cienkim cieście
Przekąski
Zapiekanka warzywna
Przekąski
Roladki z chipsami
Śledź na słodko
Dobry śledzik nie jest zły. Jeśli chodzi o mnie, to ja preferuję w słodkiej n...
Odsłon: 179
Pizza na cienkim cieście
Pyszna pizza lepsza niż w pizzerii Polecam przepis
Odsłon: 121