Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny nie zawsze muszą byc na słodko! U mnie dzisiaj słone muffiny z oliwkami i serem feta, z pastą pandanowa nadającą piękny zielony kolor. Polecam!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18005
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 490
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 971
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7494
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8848
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18005
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 490
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 971
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7494
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8848
Składniki
W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, sól, proszek do pieczenia, zioła). W drugiej misce łączymy składniki mokre (mleko, jajka, masło). Oliwki kroimy średnio drobno, ser kroimy w kostkę. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy oliwki i ser i mieszamy. Formę do muffin wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do wysokości 2/3 foremek. Muffinki pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce.