Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielone muffinki na słono

Zielone muffinki na słono

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 7374

Dodano:

Odsłon: 3813

Muffiny nie zawsze muszą byc na słodko! U mnie dzisiaj słone muffiny z oliwkami i serem feta, z pastą pandanowa nadającą piękny zielony kolor. Polecam!

Składniki

  • Składniki na 15 sztuk:
  • 375g mąki pszennej
  • 250ml mleka
  • 2 jajka
  • 125g roztopionego masła
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 100g zielonych oliwek
  • 180g sera feta
  • łyżeczka pasty pandanowej (można pominąć)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, sól, proszek do pieczenia, zioła). W drugiej misce łączymy składniki mokre (mleko, jajka, masło). Oliwki kroimy średnio drobno, ser kroimy w kostkę.
    Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy oliwki i ser i mieszamy. Formę do muffin wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do wysokości 2/3 foremek. Muffinki pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń