Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny nie zawsze muszą byc na słodko! U mnie dzisiaj słone muffiny z oliwkami i serem feta, z pastą pandanowa nadającą piękny zielony kolor. Polecam!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 48
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 42
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 48
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 42
Składniki
W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, sól, proszek do pieczenia, zioła). W drugiej misce łączymy składniki mokre (mleko, jajka, masło). Oliwki kroimy średnio drobno, ser kroimy w kostkę. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy oliwki i ser i mieszamy. Formę do muffin wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do wysokości 2/3 foremek. Muffinki pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce.