Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki ziemniaczane nadziewane kaszanką to pyszna przekąska na ciepło. Rewelacyjnie smakują podane z zasmażaną kiszoną kapustą.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47735
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165593
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 391
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47735
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165593
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 391
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, włożyć kaszankę, podgrzać, (w razie potrzeby doprawić do smaku mielonym angielskim zielem, solą i pieprzem).
Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, odrobinę soli i dokładnie wyrobić.
Z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, włożyć porcję farszu.
Przykryć drugim plackiem, docisnąć brzegi i uformować kotlecik.
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.