Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki ziemniaczane nadziewane kaszanką to pyszna przekąska na ciepło. Rewelacyjnie smakują podane z zasmażaną kiszoną kapustą.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18471
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7052
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29355
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18471
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7052
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29355
Składniki
Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, włożyć kaszankę, podgrzać, (w razie potrzeby doprawić do smaku mielonym angielskim zielem, solą i pieprzem).
Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, odrobinę soli i dokładnie wyrobić.
Z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, włożyć porcję farszu.
Przykryć drugim plackiem, docisnąć brzegi i uformować kotlecik.
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.