Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki ziemniaczane nadziewane kaszanką to pyszna przekąska na ciepło. Rewelacyjnie smakują podane z zasmażaną kiszoną kapustą.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3342
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336575
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3342
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2359
Składniki
Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, włożyć kaszankę, podgrzać, (w razie potrzeby doprawić do smaku mielonym angielskim zielem, solą i pieprzem).
Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, odrobinę soli i dokładnie wyrobić.
Z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, włożyć porcję farszu.
Przykryć drugim plackiem, docisnąć brzegi i uformować kotlecik.
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.