Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które robie na obiad. Słodka gruszka i czerowa cebula świetnie smakuje z ziemniaczkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Obierz ziemniaki a następnie pokrój na większe kawałki. Wrzuć je na patelnie do gotuącej się wody i gotuj aż ziemniaki nie będą miękkie. Zlej z patelni wodę pozostawiając niewielka ilość. Dodaj masło, sól i pieprz do smaku a następnie zrób z nich pure. Na drugiej patelni podgrzej troche oleju i podsmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę (aż zrobi się brązowa). Przełoż cebulę na talerz a na ta samą patelnię wrzuć pokrojoną w paseczki gruszkę. Do gruszki dolej troche wina i duś do momentu aż nie zrobi się miękka. Calość ułóż na talerzu i podawaj.