Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 1395
Dodano: 05.05.2008
Odsłon: 7118
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Obierz ziemniaki a następnie pokrój na większe kawałki. Wrzuć je na patelnie do gotuącej się wody i gotuj aż ziemniaki nie będą miękkie. Zlej z patelni wodę pozostawiając niewielka ilość. Dodaj masło, sól i pieprz do smaku a następnie zrób z nich pure. Na drugiej patelni podgrzej troche oleju i podsmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę (aż zrobi się brązowa). Przełoż cebulę na talerz a na ta samą patelnię wrzuć pokrojoną w paseczki gruszkę. Do gruszki dolej troche wina i duś do momentu aż nie zrobi się miękka. Calość ułóż na talerzu i podawaj.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

matylda 06 maja 2008Zgłoś do usunięcia
Tak, to są słodkie ziemniaki, zapomniałam dodac w przepisie. Pozdrawiam i smacznego!!8 Kto głosował? | Odpowiedz