Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na biesiadowanie przy grillu.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18508
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6828
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18508
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6828
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki opłukać i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki łyżką. Wbić do połówek po jednym jajku, przyprawić do smaku, wyłożyć na wysmarowanej olejem formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Sałatę opłukać, porwać na kawałki i natrzeć olejem i zmiażdżonym czosnkiem z solą. Upieczone lekko przestudzone ziemniaki, ułożyć na przygotowanej sałacie.