Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować ziemniaki jak z ogniska, ale masz wyłącznie dostęp do piekarnika? Nic straconego!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1917
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3663
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 469
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1917
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3873
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3663
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 469
Składniki
Ziemniaki wyszoruj dokładnie, skórkę zostaw. Jeśli są większe niż wielkość jajka to przekrój je na pół. Nie odsączaj mocno ziemniaków po umyciu. Włóż do dużej miski, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Do mąki pszennej dodaj rozmaryn, paprykę słodką, obrany i rozgnieciony czosnek.
Każdego ziemniaka obtocz w mieszance mąki. Przekładaj do naczynia wysmarowanego tłuszczem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.