Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować ziemniaki jak z ogniska, ale masz wyłącznie dostęp do piekarnika? Nic straconego!
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5097
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203863
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5097
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203863
Składniki
Ziemniaki wyszoruj dokładnie, skórkę zostaw. Jeśli są większe niż wielkość jajka to przekrój je na pół. Nie odsączaj mocno ziemniaków po umyciu. Włóż do dużej miski, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Do mąki pszennej dodaj rozmaryn, paprykę słodką, obrany i rozgnieciony czosnek.
Każdego ziemniaka obtocz w mieszance mąki. Przekładaj do naczynia wysmarowanego tłuszczem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.