Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować ziemniaki jak z ogniska, ale masz wyłącznie dostęp do piekarnika? Nic straconego!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10243
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2880
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1985
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10243
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2880
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1985
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
Składniki
Ziemniaki wyszoruj dokładnie, skórkę zostaw. Jeśli są większe niż wielkość jajka to przekrój je na pół. Nie odsączaj mocno ziemniaków po umyciu. Włóż do dużej miski, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Do mąki pszennej dodaj rozmaryn, paprykę słodką, obrany i rozgnieciony czosnek.
Każdego ziemniaka obtocz w mieszance mąki. Przekładaj do naczynia wysmarowanego tłuszczem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.