Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować ziemniaki jak z ogniska, ale masz wyłącznie dostęp do piekarnika? Nic straconego!
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 338
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25844
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 187
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 48
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 338
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 25844
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 187
To doskonałe w swej prostocie smarowidło, w sam raz na niedzielne śniadanie,...
Odsłon: 48
Składniki
Ziemniaki wyszoruj dokładnie, skórkę zostaw. Jeśli są większe niż wielkość jajka to przekrój je na pół. Nie odsączaj mocno ziemniaków po umyciu. Włóż do dużej miski, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Do mąki pszennej dodaj rozmaryn, paprykę słodką, obrany i rozgnieciony czosnek.
Każdego ziemniaka obtocz w mieszance mąki. Przekładaj do naczynia wysmarowanego tłuszczem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.