Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przygotować ziemniaki jak z ogniska, ale masz wyłącznie dostęp do piekarnika? Nic straconego!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5551
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48057
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5551
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48057
Składniki
Ziemniaki wyszoruj dokładnie, skórkę zostaw. Jeśli są większe niż wielkość jajka to przekrój je na pół. Nie odsączaj mocno ziemniaków po umyciu. Włóż do dużej miski, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Do mąki pszennej dodaj rozmaryn, paprykę słodką, obrany i rozgnieciony czosnek.
Każdego ziemniaka obtocz w mieszance mąki. Przekładaj do naczynia wysmarowanego tłuszczem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.