Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam ziemniaki na trzy różne sposoby - spiralki, nacinane i faszerowane, w zasadzie rodzaj farszu zależy od Was, mogą to być smażone pieczarki, ser, smażone kawałki kurczaka lub to co lubicie. Ilość ziemniaków zależy wyłącznie od Waszych potrzeb, ja zawsze robię dla 4 osób.
Spiralki - 4 ziemniaki obrać i każdy w całości pojedynczo nabić na patyki. Ziemniak wziąć do ręki i nożem kroić obracając ziemniak w dłoni. Następnie rozwinąć ziemniak na patyku, aby powstała spiralka. Tak przygotowane 4 spiralki przełożyć na wysmarowaną olejem dużą blachę.
Nacinane (tzw. Hasselback) - 4 ziemniaki obrać i każdy z nich głęboko naciąć nożem na równe plasterki tak, aby nie przeciąć ich do końca. Przełożyć na tą samą blachę razem ze spiralkami.
Faszerowane - 4 ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach ok. 10 minut. Następnie każdy z nich przeciąć na pół, wydrążyć łyżeczką środek wielkości tej łyżeczki i nałożyć ulubiony farsz, można posypać żółtym serem. Przełożyć na tą samą blachę.
Spiralki i ziemniaki nacinane przed włożeniem do piekarnika posmarować przygotowaną wcześniej oliwą z ziołami i czosnkiem.
Blachę z ziemniakami włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (termoobieg) na ok. 30-40 minut do zrumienienia.
Po wyjęciu podawać na ciepło z ulubionymi sosami i sałatkami.
SMACZNEGO!!!
Panierka nadaje kotletom lekko orzechowy posmak. Mojej rodzinie bardzo zasma...
Odsłon: 5266
pyszne i łatwe do zrobienia kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i tartym...
Odsłon: 20334
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 232
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 166
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 69
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 232
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 166
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 69
Składniki
Spiralki - 4 ziemniaki obrać i każdy w całości pojedynczo nabić na patyki. Ziemniak wziąć do ręki i nożem kroić obracając ziemniak w dłoni. Następnie rozwinąć ziemniak na patyku, aby powstała spiralka. Tak przygotowane 4 spiralki przełożyć na wysmarowaną olejem dużą blachę.
Nacinane (tzw. Hasselback) - 4 ziemniaki obrać i każdy z nich głęboko naciąć nożem na równe plasterki tak, aby nie przeciąć ich do końca. Przełożyć na tą samą blachę razem ze spiralkami.
Faszerowane - 4 ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach ok. 10 minut. Następnie każdy z nich przeciąć na pół, wydrążyć łyżeczką środek wielkości tej łyżeczki i nałożyć ulubiony farsz, można posypać żółtym serem. Przełożyć na tą samą blachę.
Spiralki i ziemniaki nacinane przed włożeniem do piekarnika posmarować przygotowaną wcześniej oliwą z ziołami i czosnkiem. Blachę z ziemniakami włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (termoobieg) na ok. 30-40 minut do zrumienienia. Po wyjęciu podawać na ciepło z ulubionymi sosami i sałatkami. SMACZNEGO!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Przekąski
Jaglanka curry
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Smażone kwiaty cukinii
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 33
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 6943