Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki są super dodatkiem do wielu dań, ale mogą też stanowić samodzielny obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7884
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7884
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, nie obierać. Pokroić dowolnie (w plastry, kostkę, półksiężyce). Polać ziemniaki oliwą i posypać przyprawami (generalnie najlepsza jest przyprawa do ziemniaków, u mnie zabrakło..więc dałam przyprawę do kurczaka, sól, pieprz, słodką i troszkę ostrej papryki, czosnek i cebulkę w kostkach Knorr, zioła prowansalskie, oregano). Wszystko razem wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 190st C, wyłożyć blachę papierem do pieczenia i wyłożyć ziemniaki. Po ok. 20-25 min pieczenia dodać pokrojone parówki, bądź kiełbaskę i pokrojoną w talarki cebulę. Piec jeszcze ok 20 minut. Od czasu do czasu przemieszać ziemniaki.