Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki faszerowane ruskim farszem jak z pierogów, jest o wiele mniej pracy niż przy pierogach a pieczenie wzbogaca smak.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22610
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14926
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4710
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44713
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 639
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22610
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14926
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4710
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44713
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 639
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
Ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Przekroiłam wzdłuż na połówki i wydrążyłam. Wydrążone ziemniaki utłukłam i dodałam twaróg i znowu utłukłam.
Dodałam zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę. Te ciemne to skwarki bo użyłam smalcu kaczego do smażenia. Farsz doprawiłam sola i pieprzem.
Nafaszerowałam ziemniaki i zapiekałam do zrumienienia, około 30 min w 180 stopniach. dla dekoracji dodałam paseczki boczku- nie są obowiązkowe.
Smacznego :)