Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki faszerowane ruskim farszem jak z pierogów, jest o wiele mniej pracy niż przy pierogach a pieczenie wzbogaca smak.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 521
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1457
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 521
Składniki
Ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Przekroiłam wzdłuż na połówki i wydrążyłam. Wydrążone ziemniaki utłukłam i dodałam twaróg i znowu utłukłam.
Dodałam zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę. Te ciemne to skwarki bo użyłam smalcu kaczego do smażenia. Farsz doprawiłam sola i pieprzem.
Nafaszerowałam ziemniaki i zapiekałam do zrumienienia, około 30 min w 180 stopniach. dla dekoracji dodałam paseczki boczku- nie są obowiązkowe.
Smacznego :)