Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki faszerowane ruskim farszem jak z pierogów, jest o wiele mniej pracy niż przy pierogach a pieczenie wzbogaca smak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4778
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9031
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4778
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9031
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Przekroiłam wzdłuż na połówki i wydrążyłam. Wydrążone ziemniaki utłukłam i dodałam twaróg i znowu utłukłam.
Dodałam zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę. Te ciemne to skwarki bo użyłam smalcu kaczego do smażenia. Farsz doprawiłam sola i pieprzem.
Nafaszerowałam ziemniaki i zapiekałam do zrumienienia, około 30 min w 180 stopniach. dla dekoracji dodałam paseczki boczku- nie są obowiązkowe.
Smacznego :)