Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki faszerowane ruskim farszem jak z pierogów, jest o wiele mniej pracy niż przy pierogach a pieczenie wzbogaca smak.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Przekroiłam wzdłuż na połówki i wydrążyłam. Wydrążone ziemniaki utłukłam i dodałam twaróg i znowu utłukłam.
Dodałam zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę. Te ciemne to skwarki bo użyłam smalcu kaczego do smażenia. Farsz doprawiłam sola i pieprzem.
Nafaszerowałam ziemniaki i zapiekałam do zrumienienia, około 30 min w 180 stopniach. dla dekoracji dodałam paseczki boczku- nie są obowiązkowe.
Smacznego :)