Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki z ruskim farszem

Przepis dnia 2020-09-04
Ziemniaki z ruskim farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 15368

Dodano:

Odsłon: 28555

Pieczone ziemniaki faszerowane ruskim farszem jak z pierogów, jest o wiele mniej pracy niż przy pierogach a pieczenie wzbogaca smak.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaki z ruskim farszem

Przygotowanie

  1. Ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Przekroiłam wzdłuż na połówki i wydrążyłam. Wydrążone ziemniaki utłukłam i dodałam twaróg i znowu utłukłam.

  2. Dodałam zrumienioną, pokrojoną w kostkę cebulę. Te ciemne to skwarki bo użyłam smalcu kaczego do smażenia. Farsz doprawiłam sola i pieprzem.

  3. Nafaszerowałam ziemniaki i zapiekałam do zrumienienia, około 30 min w 180 stopniach.
    dla dekoracji dodałam paseczki boczku- nie są obowiązkowe.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń