Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w każdej postaci są zawsze smaczne.
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ze skórką dokładnie wyszorować, ugotować w osolonej wodzie w mundurkach, ostudzić, przekroić na połówki i wydrążyć miąższ. Sery rozgnieść widelcem, dodać wydrążone ziemniaki, posiekaną cebulę i zieleninę. Przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Wydrążone połówki posypać przyprawą do ziemniaków, napełnić przygotowanym farszem. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-15 minut. Po upieczeniu posypać posiekanym szczypiorkiem.