Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w każdej postaci są zawsze smaczne.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 208
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6337
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 208
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ze skórką dokładnie wyszorować, ugotować w osolonej wodzie w mundurkach, ostudzić, przekroić na połówki i wydrążyć miąższ. Sery rozgnieść widelcem, dodać wydrążone ziemniaki, posiekaną cebulę i zieleninę. Przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Wydrążone połówki posypać przyprawą do ziemniaków, napełnić przygotowanym farszem. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-15 minut. Po upieczeniu posypać posiekanym szczypiorkiem.