Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hit ostatnich świąt - rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - cudowna, najlepsza, przepyszna! Wiem, wiem bomba kaloryczna ale ten smak grzechu wart ;)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez i roztrzepujemy do połączenia się składników. Następnie ścieramy na grubych oczkach ser i mieszamy z jajkami. Tak przygotowaną masę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wyrównujemy na całej powierzchni. (Chodzi o blaszkę tą z wyposażenia piekarnika) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 minut (funkcja góra-dół). Po upływie tego czasu wyciągamy placek i odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na odrobinie oleju, dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy bardzo cienko.
Z placka ściągamy papier i obracamy tak aby gładka strona była na górze. Wykładamy na to ubite piersi kurczaka (na całej powierzchni) delikatnie oprószamy je solą. Następnie wykładamy pieczarki z cebulką i wyrównujemy. Zwijamy jak roladę, układamy na blaszce łączeniem w dół i wkładamy do piekarnika na 45 minut 180 stopni C. Roladę można spałaszować na ciepło ale najlepsza jest na zimno, doskonale się kroi, nie pęka, nie kruszy się - no ideał :) Tylko kalorii to ma trochę... niestety ;)