Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hit ostatnich świąt - rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - cudowna, najlepsza, przepyszna! Wiem, wiem bomba kaloryczna ale ten smak grzechu wart ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8388
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez i roztrzepujemy do połączenia się składników. Następnie ścieramy na grubych oczkach ser i mieszamy z jajkami. Tak przygotowaną masę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wyrównujemy na całej powierzchni. (Chodzi o blaszkę tą z wyposażenia piekarnika) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 minut (funkcja góra-dół). Po upływie tego czasu wyciągamy placek i odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na odrobinie oleju, dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy bardzo cienko.
Z placka ściągamy papier i obracamy tak aby gładka strona była na górze. Wykładamy na to ubite piersi kurczaka (na całej powierzchni) delikatnie oprószamy je solą. Następnie wykładamy pieczarki z cebulką i wyrównujemy. Zwijamy jak roladę, układamy na blaszce łączeniem w dół i wkładamy do piekarnika na 45 minut 180 stopni C. Roladę można spałaszować na ciepło ale najlepsza jest na zimno, doskonale się kroi, nie pęka, nie kruszy się - no ideał :) Tylko kalorii to ma trochę... niestety ;)