Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hit ostatnich świąt - rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - cudowna, najlepsza, przepyszna! Wiem, wiem bomba kaloryczna ale ten smak grzechu wart ;)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez i roztrzepujemy do połączenia się składników. Następnie ścieramy na grubych oczkach ser i mieszamy z jajkami. Tak przygotowaną masę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wyrównujemy na całej powierzchni. (Chodzi o blaszkę tą z wyposażenia piekarnika) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 minut (funkcja góra-dół). Po upływie tego czasu wyciągamy placek i odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na odrobinie oleju, dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy bardzo cienko.
Z placka ściągamy papier i obracamy tak aby gładka strona była na górze. Wykładamy na to ubite piersi kurczaka (na całej powierzchni) delikatnie oprószamy je solą. Następnie wykładamy pieczarki z cebulką i wyrównujemy. Zwijamy jak roladę, układamy na blaszce łączeniem w dół i wkładamy do piekarnika na 45 minut 180 stopni C. Roladę można spałaszować na ciepło ale najlepsza jest na zimno, doskonale się kroi, nie pęka, nie kruszy się - no ideał :) Tylko kalorii to ma trochę... niestety ;)