Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 363
Dodano: 13.01.2015
Odsłon: 38716
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez i roztrzepujemy do połączenia się składników. Następnie ścieramy na grubych oczkach ser i mieszamy z jajkami.
Tak przygotowaną masę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wyrównujemy na całej powierzchni. (Chodzi o blaszkę tą z wyposażenia piekarnika)
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 minut (funkcja góra-dół).
Po upływie tego czasu wyciągamy placek i odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na odrobinie oleju, dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem.
Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy bardzo cienko.
Z placka ściągamy papier i obracamy tak aby gładka strona była na górze. Wykładamy na to ubite piersi kurczaka (na całej powierzchni) delikatnie oprószamy je solą. Następnie wykładamy pieczarki z cebulką i wyrównujemy. Zwijamy jak roladę, układamy na blaszce łączeniem w dół i wkładamy do piekarnika na 45 minut 180 stopni C.
Roladę można spałaszować na ciepło ale najlepsza jest na zimno, doskonale się kroi, nie pęka, nie kruszy się - no ideał :) Tylko kalorii to ma trochę... niestety ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Joanna25 28 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
polecam,mnie najbardziej smakuje z sosem tatarskim3 Kto głosował? | Odpowiedz

magdakos 28 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
polecam, moja córka ją uwielbia!3 Kto głosował? | Odpowiedz

bzderen 28 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
Przepis super a dla kolorystyki dodałam jeszcze plastry czerwonej papryki.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
super !7 Kto głosował? | Odpowiedz

Joanna116 13 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Rolada wygląda bardzo apetycznie, z pewnością wypróbuję :-).7 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 13 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Znana,wypróbowana,smaczna -)9 Kto głosował? | Odpowiedz