Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawdziwa galareta wieprzowa mojej mamy :)
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 500
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 97
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17878
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5791
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2940
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 500
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 97
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17878
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5791
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2940
Składniki
Nogi i golonkę umyć i ugotować do miękkości (ja gotuję w szybkowarze ok 1,5 godziny). Ugotowane mięso wyciągnąć z wody i opłukać w zimnej wodzie. Wywar spod mięsa przecedzić do garnka, w którym będzie gotowana. Do wywaru dodać pietruszkę, seler a marchewkę pokroić w talarki i też dodać, przyprawić do smaku i gotować.
Mięso obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do wywaru i razem pogotować ok 15-20 min. Z galarety wyjąć pietruszkę i seler. Nalewać do salaterek razem z marchewką, gdy przestygnie włożyć do lodówki. Przed podaniem z zastygniętej galarety zbieram z wierzchu osiadły tłuszcz. Ja galaretę jem z octem. Smacznego