Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawdziwa galareta wieprzowa mojej mamy :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8547
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327513
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8547
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327513
Składniki
Nogi i golonkę umyć i ugotować do miękkości (ja gotuję w szybkowarze ok 1,5 godziny). Ugotowane mięso wyciągnąć z wody i opłukać w zimnej wodzie. Wywar spod mięsa przecedzić do garnka, w którym będzie gotowana. Do wywaru dodać pietruszkę, seler a marchewkę pokroić w talarki i też dodać, przyprawić do smaku i gotować.
Mięso obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do wywaru i razem pogotować ok 15-20 min. Z galarety wyjąć pietruszkę i seler. Nalewać do salaterek razem z marchewką, gdy przestygnie włożyć do lodówki. Przed podaniem z zastygniętej galarety zbieram z wierzchu osiadły tłuszcz. Ja galaretę jem z octem. Smacznego