Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prawdziwa galareta wieprzowa mojej mamy :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36646
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3654
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 540
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2917
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36646
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3654
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 540
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2917
Składniki
Nogi i golonkę umyć i ugotować do miękkości (ja gotuję w szybkowarze ok 1,5 godziny). Ugotowane mięso wyciągnąć z wody i opłukać w zimnej wodzie. Wywar spod mięsa przecedzić do garnka, w którym będzie gotowana. Do wywaru dodać pietruszkę, seler a marchewkę pokroić w talarki i też dodać, przyprawić do smaku i gotować.
Mięso obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do wywaru i razem pogotować ok 15-20 min. Z galarety wyjąć pietruszkę i seler. Nalewać do salaterek razem z marchewką, gdy przestygnie włożyć do lodówki. Przed podaniem z zastygniętej galarety zbieram z wierzchu osiadły tłuszcz. Ja galaretę jem z octem. Smacznego