Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna przystawka ze śledzia w wytrawnym winie z sosem pomidorowym.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 340
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2396
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 340
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2396
Składniki
Pokrojone w kostkę cebule solimy, musimy zeszklić na oleju. Podczas smażenia dodajemy imbir, dusimy do miękkości. Dodajemy wino, koncentrat pomidorowy i rodzynki. Chwilę dusimy mieszając żeby alkohol wyparował z wina. Studzimy.
Filety że śledzia kroimy w kawałki 5-6 centymetrowe i układamy w pojemniku warstwy pokrojonego fileta na przemian z sosem do wyczerpania składników.
Pojemnik ze śledziami wstawiamy do lodówki najlepiej na 24 godziny. Po tym czasie możemy konsumować. Smacznego!!!