Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie wykorzystujemy bardzo często i w różny sposób ja polecam z serkiem i kurczakiem.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2367
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1869
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2367
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1869
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Studzimy i przekładamy do miski.
4. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.
5. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.
6. Dodajemy oliwki.
7. Następnie dokładamy serek. 8. Wszystko razem mieszamy.
9. Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.
10. Na środku wzdłuż układamy farsz.
11. Boki nacinamy, robią paseczki.
12. Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.
13. Końce razem łączymy tworząc koło.
14. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
15. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C. 16. Danie gotowe. 17. Smacznego.