Do góry

Przekąski Przepis na:

Złoty krążek z ciasta francuskiego

Złoty krążek z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 4965

Dodano:

Odsłon: 7047

Ciasto francuskie wykorzystujemy bardzo często i w różny sposób ja polecam z serkiem i kurczakiem.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Ogórek świeży
  • 1 papryka czerwona
  • 1 serek śmietankowy
  • Mały słoik oliwek czarnych
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.

  3. 3. Studzimy i przekładamy do miski.

  4. 4. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.

  5. 5. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.

  6. 6. Dodajemy oliwki.

  7. 7. Następnie dokładamy serek.
    8. Wszystko razem mieszamy.

  8. 9. Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.

  9. 10. Na środku wzdłuż układamy farsz.

  10. 11. Boki nacinamy, robią paseczki.

  11. 12. Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.

  12. 13. Końce razem łączymy tworząc koło.

  13. 14. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  14. 15. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
    16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 marca No masz, uwielbiam "francuza" i tak patrzę po składzie, to wszystko mamy z wyjątkiem czarnych oliwek ... ale są zielone ;)
Super pomysł, szybko się robi i same pyszności w środku :) Siódemeczka, jak nic, mniami :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń