Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczną sarninę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7310
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2775
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7310
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2775
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20310
Składniki
Wykonanie kapusty: Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, sparzyć przez kilka minut, osączyć, wlać wino, dodać pokrojoną na pół fasolkę, lekko posolić i dusić do miękkości w razie potrzeby dolać wody. Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z błon i powięzi, wypłukać, osuszyć i ułożyć na desce do krojenia.
Następnie naszpikować paskami słoniny, pokroić w plastry.
Zbić je tłuczkiem po czym oprószyć z obu stron mąką.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć z obu stron przygotowane mięso. Zalać wywarem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na bardzo małym ogniu do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie dodać sos i maderę w razie potrzeby doprawić. Mięso układać na gorących grzankach, lekko polać sosem.
Obłożyć kapustą i ozdobić strąkami papryki.