Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę i por (tylko biała część pora) kroimy jak najdrobniej i dusimy na patelni, podlewając dodajemy sól, pieprz, curry, cukier oraz czosnek, gdy cebula i por już całkiem zmięknie wlewamy bulion i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy co chwilę mieszając.
. W osobnym rondelku robimy złote skwarki z boczku i cebulki.
Gdy ziemniaki są już miękkie, tak że się rozpadają dodajemy śmietanę z mąką na koniec dodajemy skwarki z boczku i cebulki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

jagienkaaa 06 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Robie zupe cebulowa na wiele sposobu,ale tego jeszcze nie znalam,wiec zrobie juz wkrotce wedlug Twojego przepisu!Dziekuje serdecznie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 14 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
podoba mi się :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

anika80 10 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Smakowicie wygląda, nigdy nie robiłam, bo nie wiem czy smakowało by moim domownikom, może się skuszę, łatwy i prosty przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz