Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna i rozgrzewająca zupa
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1614
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1614
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2143
Składniki
Cebulę i por (tylko biała część pora) kroimy jak najdrobniej i dusimy na patelni, podlewając dodajemy sól, pieprz, curry, cukier oraz czosnek, gdy cebula i por już całkiem zmięknie wlewamy bulion i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy co chwilę mieszając.
. W osobnym rondelku robimy złote skwarki z boczku i cebulki.
Gdy ziemniaki są już miękkie, tak że się rozpadają dodajemy śmietanę z mąką na koniec dodajemy skwarki z boczku i cebulki.