Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna i rozgrzewająca zupa
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23199
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8905
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23199
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8905
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Składniki
Cebulę i por (tylko biała część pora) kroimy jak najdrobniej i dusimy na patelni, podlewając dodajemy sól, pieprz, curry, cukier oraz czosnek, gdy cebula i por już całkiem zmięknie wlewamy bulion i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy co chwilę mieszając.
. W osobnym rondelku robimy złote skwarki z boczku i cebulki.
Gdy ziemniaki są już miękkie, tak że się rozpadają dodajemy śmietanę z mąką na koniec dodajemy skwarki z boczku i cebulki.