Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 57
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 98
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 57
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 98
Składniki
Mięso umyc pokroic w duża kostke, opruszyc pieprzem i sola i podsmażyc z 2 łyzkami oliwy , pieczarki pokroic w paski i również podsmazyc z oliwą przez kilka minut
Ziemniaki obrac i pokroic w kostkę , cebulę i czosnek obrac i posiekac drobno , papryke umyc , pokroic w paski , marchewke obrac i pokroic w plasterki
Gdy mieso podsmarzone wrzucic do garnka zalac 6 szkl wody , zagotowac. Podczas gotowania zrobi sie na wierzchu korzuch z mięsa , należy go usunąc , dodac kostki rosołowe , liscie i ziele i marchewkę dalej gotowac przez 15 min na małym ogniu .
Następnie dodac ziemniaki , papryke , cebulę i pieczarki, poddusc aby warzywa zmiekły, Gdy podduszone dodac na koniec koncentrat , łyzkę mąki i łyżkę smietany , ewentualnie doprawic słodką papryka w proszku do smaku , w zależności czy chcemy na słodko , czy nie . Gotowac jeszcze wszystko 10 min, i gotowe . Najlepiej smakuje na drugi dzień jak sie "przegryzie" w lodówce.
Smacznego