Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7975
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13757
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7975
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1317
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13757
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Czosnek obrać i bardzo drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę
Masło rozpuścić w garnku, dodać cebulę i czosnek i delikatnie zeszklić.Dodać curry.Wymieszać.
Obrać jednego banana,pokroić w plasterki,dodać go do cebuli i krótko po smażyć,oprószyć mąką i chwilkę smażyć
Dodać rosół,zagotować.Wszystko razem zmiksować,dodać sól do smaku.Drugiego banana obrać i pokroić w plasterki,dodać do zupy i jeszcze raz zagotować.Dodać śmietanę