Przekąski Przepis na:
Zupa kremowa z bananów

Składniki
- 2 duże banany
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- rosół, 1 litr
- Mąka pszenna, 50 gram
- masło, 50 gram
- przyprawa curry, 2 łyżeczki
- śmietana, 3 łyżki
- sól
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Czosnek obrać i bardzo drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę
-
Masło rozpuścić w garnku, dodać cebulę i czosnek i delikatnie zeszklić.Dodać curry.Wymieszać.
-
Obrać jednego banana,pokroić w plasterki,dodać go do cebuli i krótko po smażyć,oprószyć mąką i chwilkę smażyć
-
Dodać rosół,zagotować.Wszystko razem zmiksować,dodać sól do smaku.Drugiego banana obrać i pokroić w plasterki,dodać do zupy i jeszcze raz zagotować.Dodać śmietanę
Komentarze do przepisu (2)

karinaa 01 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
hm,ciekawe jak to smakuje...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wow! Uwielbiam takie nietypowe dania :) z chęcią wypróbowałabym już jutro, ale już widzę, jak rodzinka kręci nosem (oni są jednak bardziej konserwatywni kulinarnie ;)) Będę musiała poczekać, aż ich nie będzie - i wszystko zjem sama, o! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz