Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa jest chyba jedną z najszybszych i najmniej wymagających zup jakie znam. Jeśli mamy gotowy bulion to zrobienie jej potrwa dosłownie kilka minut. Jest sycąca i dość ciężka, więc w sam raz na jesienno zimową aurę. Zupa wychodzi kremowa o łagodnym smaku. Czasami podczas rozpuszczania się serków dodaję do niej odrobinę startej skórki z cytryny. Polecam spróbować obydwie wersje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8008
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 348
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3456
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8008
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 348
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3456
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Cebulę zeszklić na łyżce masła. Tak przygotowaną zalać bulionem i poczekać aż wszystko się podgrzeje.
W tym czasie pokroić serki w kostkę i dodać do gorącego bulionu. Wszystko mieszać, gotując na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się serków w zupie.
W tym czasie możemy przygotować chlebowe grzanki. Z kromek odkroić skórkę, białą część chleba pokroić w kostkę i zarumienić na patelni z masłem, lub w wersji bardziej fit (chociaż przy zupie serowej to chyba i tak bez sensu) zarumienić je w piekarniku lub tosterze.
Gęstą zupę doprawiamy solą, pieprzem i cytryną zgodnie z własnymi preferencjami.
Podajemy z chrupiącymi grzankami.