Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa jest chyba jedną z najszybszych i najmniej wymagających zup jakie znam. Jeśli mamy gotowy bulion to zrobienie jej potrwa dosłownie kilka minut. Jest sycąca i dość ciężka, więc w sam raz na jesienno zimową aurę. Zupa wychodzi kremowa o łagodnym smaku. Czasami podczas rozpuszczania się serków dodaję do niej odrobinę startej skórki z cytryny. Polecam spróbować obydwie wersje.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 98
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9407
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4925
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 652
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 98
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9407
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4925
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 652
Składniki
Cebulę zeszklić na łyżce masła. Tak przygotowaną zalać bulionem i poczekać aż wszystko się podgrzeje.
W tym czasie pokroić serki w kostkę i dodać do gorącego bulionu. Wszystko mieszać, gotując na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się serków w zupie.
W tym czasie możemy przygotować chlebowe grzanki. Z kromek odkroić skórkę, białą część chleba pokroić w kostkę i zarumienić na patelni z masłem, lub w wersji bardziej fit (chociaż przy zupie serowej to chyba i tak bez sensu) zarumienić je w piekarniku lub tosterze.
Gęstą zupę doprawiamy solą, pieprzem i cytryną zgodnie z własnymi preferencjami.
Podajemy z chrupiącymi grzankami.