Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8067
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8067
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Składniki
Masło posiekać z mąką. Dodać jajko, miód, sól i zagnieść ciasto. Ciastem wykleić foremkę wcześniej wysmarowaną masłem. Można zrobić ozdobny wałeczek. Chłodzić w lodówce ok 10-15 min. Pieczenie 180 stopni - ok 30 min.
Na wystudzone ciasto, na spód wyłożyć śmietanę. Filety śledziowe pokroić w zgrabne kawałki i ułożyć dookoła. W środku ułożyć pokrojony ser. Cebulkę pokrojoną w pierścienie ułożyć na śledziach, a pokrojoną paprykę na serze. Mozzarellę skropić oliwą. Całość posypać posiekanymi pistacjami. Gotowe. Smacznego.