Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 173
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1245
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 173
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1245
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Składniki
Masło posiekać z mąką. Dodać jajko, miód, sól i zagnieść ciasto. Ciastem wykleić foremkę wcześniej wysmarowaną masłem. Można zrobić ozdobny wałeczek. Chłodzić w lodówce ok 10-15 min. Pieczenie 180 stopni - ok 30 min.
Na wystudzone ciasto, na spód wyłożyć śmietanę. Filety śledziowe pokroić w zgrabne kawałki i ułożyć dookoła. W środku ułożyć pokrojony ser. Cebulkę pokrojoną w pierścienie ułożyć na śledziach, a pokrojoną paprykę na serze. Mozzarellę skropić oliwą. Całość posypać posiekanymi pistacjami. Gotowe. Smacznego.