Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam ponownie na przepyszny kompot. Jabłka i śliwka to już mój sprawdzony duet, robiłam go już dwa lata temu. Jednak tym razem trochę go urozmaiciłam dodając kilka goździków i szczyptę cynamonu. Taka drobna zmiana, a zmienia całkowicie smak kompotu. Aromat przypraw z pewnością poprawi nam humor w jesienne wieczory. :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 300
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 300
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Owoce dokładnie umyć. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki, Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe umyte słoiki wypełnić do połowy jabłkami, a następnie śliwkami. Zalać osłodzoną wodą (cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej).
Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka, na dno położyć szmatkę i zalać wodą. Pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego :)