Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam ponownie na przepyszny kompot. Jabłka i śliwka to już mój sprawdzony duet, robiłam go już dwa lata temu. Jednak tym razem trochę go urozmaiciłam dodając kilka goździków i szczyptę cynamonu. Taka drobna zmiana, a zmienia całkowicie smak kompotu. Aromat przypraw z pewnością poprawi nam humor w jesienne wieczory. :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1292
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1292
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Składniki
Owoce dokładnie umyć. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki, Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe umyte słoiki wypełnić do połowy jabłkami, a następnie śliwkami. Zalać osłodzoną wodą (cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej).
Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka, na dno położyć szmatkę i zalać wodą. Pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego :)