Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam ponownie na przepyszny kompot. Jabłka i śliwka to już mój sprawdzony duet, robiłam go już dwa lata temu. Jednak tym razem trochę go urozmaiciłam dodając kilka goździków i szczyptę cynamonu. Taka drobna zmiana, a zmienia całkowicie smak kompotu. Aromat przypraw z pewnością poprawi nam humor w jesienne wieczory. :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 85
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 249
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2696
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 689
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 85
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 249
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2696
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 689
Składniki
Owoce dokładnie umyć. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki, Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe umyte słoiki wypełnić do połowy jabłkami, a następnie śliwkami. Zalać osłodzoną wodą (cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej).
Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka, na dno położyć szmatkę i zalać wodą. Pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego :)