Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam ponownie na przepyszny kompot. Jabłka i śliwka to już mój sprawdzony duet, robiłam go już dwa lata temu. Jednak tym razem trochę go urozmaiciłam dodając kilka goździków i szczyptę cynamonu. Taka drobna zmiana, a zmienia całkowicie smak kompotu. Aromat przypraw z pewnością poprawi nam humor w jesienne wieczory. :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 299
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1074
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 299
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1074
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Składniki
Owoce dokładnie umyć. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki, Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe umyte słoiki wypełnić do połowy jabłkami, a następnie śliwkami. Zalać osłodzoną wodą (cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej).
Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka, na dno położyć szmatkę i zalać wodą. Pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego :)