Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 173
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3993
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 173
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3993
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20018
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzącą wodą i odstawić na dwie godziny. W dużym garnku przygotować syrop z 1 szklanki wody i cukru, po czym dodać obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć przez 5 minut bardzo powoli stale mieszając. Następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć aż owoce staną się szkliste, musimy pamiętać aby cały czas mieszać. Po czym wrzucić odsączoną aronię i smażyć dalej około 20 minut z dodatkiem soku z cytryny. Gdy jabłka i gruszki zupełnie się rozgotują i utworzą ciemnoczerwoną galaretkę sos jest gotowy. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i natychmiast odwrócić od góry dnem.