Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 20
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 379
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 20
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 379
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzącą wodą i odstawić na dwie godziny. W dużym garnku przygotować syrop z 1 szklanki wody i cukru, po czym dodać obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć przez 5 minut bardzo powoli stale mieszając. Następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć aż owoce staną się szkliste, musimy pamiętać aby cały czas mieszać. Po czym wrzucić odsączoną aronię i smażyć dalej około 20 minut z dodatkiem soku z cytryny. Gdy jabłka i gruszki zupełnie się rozgotują i utworzą ciemnoczerwoną galaretkę sos jest gotowy. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i natychmiast odwrócić od góry dnem.