Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzącą wodą i odstawić na dwie godziny. W dużym garnku przygotować syrop z 1 szklanki wody i cukru, po czym dodać obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć przez 5 minut bardzo powoli stale mieszając. Następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć aż owoce staną się szkliste, musimy pamiętać aby cały czas mieszać. Po czym wrzucić odsączoną aronię i smażyć dalej około 20 minut z dodatkiem soku z cytryny. Gdy jabłka i gruszki zupełnie się rozgotują i utworzą ciemnoczerwoną galaretkę sos jest gotowy. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i natychmiast odwrócić od góry dnem.