Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12489
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12489
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3484
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzącą wodą i odstawić na dwie godziny. W dużym garnku przygotować syrop z 1 szklanki wody i cukru, po czym dodać obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć przez 5 minut bardzo powoli stale mieszając. Następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć aż owoce staną się szkliste, musimy pamiętać aby cały czas mieszać. Po czym wrzucić odsączoną aronię i smażyć dalej około 20 minut z dodatkiem soku z cytryny. Gdy jabłka i gruszki zupełnie się rozgotują i utworzą ciemnoczerwoną galaretkę sos jest gotowy. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i natychmiast odwrócić od góry dnem.