Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1252
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4540
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1252
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4540
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzącą wodą i odstawić na dwie godziny. W dużym garnku przygotować syrop z 1 szklanki wody i cukru, po czym dodać obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć przez 5 minut bardzo powoli stale mieszając. Następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć aż owoce staną się szkliste, musimy pamiętać aby cały czas mieszać. Po czym wrzucić odsączoną aronię i smażyć dalej około 20 minut z dodatkiem soku z cytryny. Gdy jabłka i gruszki zupełnie się rozgotują i utworzą ciemnoczerwoną galaretkę sos jest gotowy. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i natychmiast odwrócić od góry dnem.