Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę na sałatki i surówki.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 566
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 566
Składniki
Wykonanie: Bakłażany opłukać, pokroić w paski, przełożyć do miski, dodać pokrojony czosnek natkę pietruszki w pęczku i odłożyć na noc. Na drugi dzień zagotować ocet, włożyć bakłażany z powstałą wodą i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików (bez pietruszki) i zalać gorącym octem wymieszanym z olejem. Szczelnie zakręcić i przechowywać w chłodnym miejscu.