Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora przygotować octy na przyszły sezon.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6915
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5143
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2151
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6915
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5143
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2151
Składniki
Nie myte winogrona ale czyste winogrona zalewa się osłodzoną wodą. Po miesiącu odlewa się owoce i zostawia płyn na kolejny miesiąc. w sumie po dwóch miesiącach ocet jest gotowy, wystarczy zlać go znad osadu. Na początku najlepiej ocet przechowywać w chłodnym miejscu, bo może gazować. Ocet świetnie nadaje się do sałatek i przetworów, marynowanej papryki, sałatek ogórkowych, buraczków na zimę.
Smacznego :)