Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora przygotować octy na przyszły sezon.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 788
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1294
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4703
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 788
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1294
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4703
Składniki
Nie myte winogrona ale czyste winogrona zalewa się osłodzoną wodą. Po miesiącu odlewa się owoce i zostawia płyn na kolejny miesiąc. w sumie po dwóch miesiącach ocet jest gotowy, wystarczy zlać go znad osadu. Na początku najlepiej ocet przechowywać w chłodnym miejscu, bo może gazować. Ocet świetnie nadaje się do sałatek i przetworów, marynowanej papryki, sałatek ogórkowych, buraczków na zimę.
Smacznego :)