Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny boczek ze słoja. W słoiku powstał bardzo delikatny smalec o smaku czosnkowym oraz pyszna galaretka która wytworzyła się z boczku podczas pasteryzacji.
miska, nóż, słoiczki proste 0,33 ml
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 962
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 267
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 43
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 66
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 160
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 962
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 267
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 43
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 66
Składniki
Boczek płuczemy, osączamy z wody, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Kroimy w kostki 5 cm / 4 cm. Dopasowujemy wielkość pod wymiar słoików w których będziemy wkładać boczek, ja użyję słoików 0,33 l. Pokrojony boczek w kostkę solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem dodajemy pokrojoną w kostkę papryczkę chilli. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do boczku, wszystko dokładnie mieszamy. Miskę z przyprawionym boczkiem przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby kawałki boczku przeszły ziołami i czosnkiem. W między czasie przygotowujemy słoiczki, wyparzamy w gorącej wodzie, do każdego wkładamy listek laurowy i 4-5 ziaren ziela angielskiego. Wybieramy plasterki czosnku z boczku i po równo wkładamy je do słoików. Wkładamy również kawałki boczku do 3/4 wysokości słoiczka. Tak napełnione słoiczki boczkiem zakręcamy szczelnie i pasteryzujemy 60 minut w 100 stopniach Celsjusza Smacznego !!!.