Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka na zimowy barszczyk
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1771
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18591
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6601
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1169
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1771
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18591
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6601
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1169
Składniki
Umyta botwinkę kroje na drobno razem z listkami ,jak są większe buraczki obieram kroje w kostkę. Botwinkę układam ciasno w słoikach nie do końca do pełna ,bo do każdego lika na wierzch baldach kopru ,ząbek czosnku ,listek laurowy ,kilka ziaren ziela angielskiego i kminek cały.
Wodę z sola ,cukrem i octem zagotować i zalewam buraczki w słoikach zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 20 minut, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie wyszło mi z tej zalewy 6 dużych słoików 1 litrowych. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.