Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka na zimowy barszczyk
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3584
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3980
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3584
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3980
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Składniki
Umyta botwinkę kroje na drobno razem z listkami ,jak są większe buraczki obieram kroje w kostkę. Botwinkę układam ciasno w słoikach nie do końca do pełna ,bo do każdego lika na wierzch baldach kopru ,ząbek czosnku ,listek laurowy ,kilka ziaren ziela angielskiego i kminek cały.
Wodę z sola ,cukrem i octem zagotować i zalewam buraczki w słoikach zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 20 minut, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie wyszło mi z tej zalewy 6 dużych słoików 1 litrowych. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.