Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka na zimowy barszczyk
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 296
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14629
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1720
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16882
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 296
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14629
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1720
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16882
Składniki
Umyta botwinkę kroje na drobno razem z listkami ,jak są większe buraczki obieram kroje w kostkę. Botwinkę układam ciasno w słoikach nie do końca do pełna ,bo do każdego lika na wierzch baldach kopru ,ząbek czosnku ,listek laurowy ,kilka ziaren ziela angielskiego i kminek cały.
Wodę z sola ,cukrem i octem zagotować i zalewam buraczki w słoikach zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 20 minut, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie wyszło mi z tej zalewy 6 dużych słoików 1 litrowych. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.