Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka na zimowy barszczyk
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1069
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3244
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1069
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3244
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 696
Składniki
Umyta botwinkę kroje na drobno razem z listkami ,jak są większe buraczki obieram kroje w kostkę. Botwinkę układam ciasno w słoikach nie do końca do pełna ,bo do każdego lika na wierzch baldach kopru ,ząbek czosnku ,listek laurowy ,kilka ziaren ziela angielskiego i kminek cały.
Wodę z sola ,cukrem i octem zagotować i zalewam buraczki w słoikach zakręcam. Słoiki pasteryzuje na mokro 20 minut, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie wyszło mi z tej zalewy 6 dużych słoików 1 litrowych. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.