Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka nie wymaga wiele pracy ani dodatków,a w zimie cieszy nasze oczy i kubki smakowe.Jest aromatyczna i pachnie latem....serdecznie polecam:)
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 959
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1105
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10205
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 959
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1105
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10205
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć,wyrzucić zepsute liście,pokroić na kilku cm paski wraz z listkami. Wrzucić na gotującą wodę ,wody ma być mało ,by ledwie przykryła botwinkę. Botwinka podczas gotowania bardzo się skurczy. Koperek umyć osuszyć delikatnie i posiekać. Botwinkę gotować chwilkę dosłownie 5 min.Dodać koperek posiekany,sól,szczyptę kwasku oraz troszkę cukru. Zagotować. Nałożyć do słoików,dokładnie wytrzeć boki przy zakrętkach,zakręcić i pasteryzować około poł godz,od momentu zagotowania wody. Słoiki wyjąć gorące obrocić do góry dnem i zostawić do wystudzenia. W zimową porą otwieramy słoik,osobno gotujemy 3-4 buraczki...dodajemy botwinkę,zabielamy śmietaną i jesteśmy w letnim niebie:):):) Smacznego życzę!