Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham brukselkę:) Aby móc się cieszyć jej smakiem przez cały rok marynuję ją w zalewie z dodatkiem octu winnego. Taka brukselka to doskonały dodatek do mięsa.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15057
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15057
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45122
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Zalewa: wodę zagotowujemy z octem winnym, solą, pieprzem ziarnistym, zielem angielskim i gorczycą. Gotujemy 2-3 min a następnie odstawiamy do przestudzenia. Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści, wrzucamy do wrzątku i gotujemy 2-3 min. Odsączamy, przelewamy zimną wodą i ponownie odsączamy. Czosnek obieramy i kroimy w słupki. Brukselkę układamy w słoikach nie dociskając i przekładając czosnkiem. Następnie słoiki napełniamy zalewą, dodając do każdego słoika odrobinę przypraw /ziela angielskiego, gorczycy i pieprzu/. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min. Odstawiamy. Po 12 godz. pasteryzujemy kolejne 10 min.. studzimy i odstawiamy w chłodne miejsce.