Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna surówka do naszej spiżarni na zimę. Polecam ten przepis.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2356
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2356
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić, przyciąć głąbiki i włożyć do wrzątku na 5 minut z solą i cukrem do smaku. Następnie odcedzić i włożyć ciasno do wyparzonych słoików. Zagotować ½ litra wody z octem i ziarnkami jałowca, lekko przyprawić solą i cukrem do smaku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.