Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie w syropie to świetna propozycja zamknięcia owoców lata w słoik. Do ciasta w zimę jak znalazł.
Brzoskwinie obieramy. Dla ułatwienia możemy zanurzyć brzoskwinie w wrzątku na 3 minuty.
Kroimy na pół wyjmujemy pestkę.
Brzoskwinie możemy zostawić w połówkach lub podzielić na mniejsze części. Ja dzieliłam na cztery.
W garnku gotujemy 3 litry wody wraz z cukrem, dodajemy sok z cytryny.
Gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Brzoskwinie układamy do słoików i zalewamy gorącym syropem i zakręcamy.
Słoiki wstawiamy do garnka z ściereczką na dnie.
Wlewamy gorącą na 3/4 wysokości słoika.
Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania (słoiki 500 ml ).
Słoiki wyjmujemy i ustawiamy do góry dnem do wystudzenia.
Smacznego ;)
Dostałam bardzo dużą ilość agrestu , więc tym razem postanowiłam zrobić syrop .
Odsłon: 2352
Pyszność tak wielka, że trudno znaleźć słowa, by ją opisać. Zachwyt gwaranto...
Odsłon: 254
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 101
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 216
Dziś zapraszam na kruchą i delikatną szarlotkę z owocami oraz lekką kisielową...
Odsłon: 10483
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 248
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 101
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 216
Dziś zapraszam na kruchą i delikatną szarlotkę z owocami oraz lekką kisielową...
Odsłon: 10483
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 248
Składniki
Brzoskwinie obieramy. Dla ułatwienia możemy zanurzyć brzoskwinie w wrzątku na 3 minuty. Kroimy na pół wyjmujemy pestkę. Brzoskwinie możemy zostawić w połówkach lub podzielić na mniejsze części. Ja dzieliłam na cztery. W garnku gotujemy 3 litry wody wraz z cukrem, dodajemy sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Brzoskwinie układamy do słoików i zalewamy gorącym syropem i zakręcamy. Słoiki wstawiamy do garnka z ściereczką na dnie. Wlewamy gorącą na 3/4 wysokości słoika. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania (słoiki 500 ml ). Słoiki wyjmujemy i ustawiamy do góry dnem do wystudzenia. Smacznego ;)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki z kurkumą
Przetwory
Ogórki konserwowe babci Halinki
Przetwory
Ogórki z miodem
Przetwory
Śliwki kiszone
Ogórki z kurkumą
Dla wielbicieli ogórków na słodko
Odsłon: 294
Ogórki konserwowe babci Halinki
Sprawdzony przepis babci Halinki na ogórki konserwowe. Za niepowtarzalny smak...
Odsłon: 6463