Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie w syropie to świetna propozycja zamknięcia owoców lata w słoik. Do ciasta w zimę jak znalazł.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2041
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2041
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Brzoskwinie obieramy. Dla ułatwienia możemy zanurzyć brzoskwinie w wrzątku na 3 minuty. Kroimy na pół wyjmujemy pestkę. Brzoskwinie możemy zostawić w połówkach lub podzielić na mniejsze części. Ja dzieliłam na cztery. W garnku gotujemy 3 litry wody wraz z cukrem, dodajemy sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Brzoskwinie układamy do słoików i zalewamy gorącym syropem i zakręcamy. Słoiki wstawiamy do garnka z ściereczką na dnie. Wlewamy gorącą na 3/4 wysokości słoika. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania (słoiki 500 ml ). Słoiki wyjmujemy i ustawiamy do góry dnem do wystudzenia. Smacznego ;)