Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Była dostawa wiejskich brzoskwiń od naszej kochanej rodzinki, zatem trzeba było je jakoś "zagospodarować". I tak powstała pyszna brzoskwiniowa konfitura.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 752
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1378
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 752
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1378
Składniki
Brzoskwinie umyłem, blanszowałem, obrałem ze skórki, wypestkowałem. Miąższ pokroiłem w grubą kostkę. Owoce włożyłem do garnka, zasypałem cukrem, podlałem wodą. Gotowałem na małym ogniu przez 25 minut, aż owoce zmiękły. Odstawiłem na noc. Limonkę sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem w plastry. Dodałem do zimnych brzoskwiń. Wymieszałem, postawiłem garnek na małym ogniu. Do gotującej się konfitury dodałem starty cynamon. Gotowałem jeszcze 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyłem do wyparzonych słoików. Pasteryzowałem w piekarniku 35 minut.