Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 595
Dodano: 25.02.2014
Odsłon: 17015
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
- Buraczki myjemy i gotujemy w garnku do momentu aż będą ,, aldente "
- Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki.
- Do garnka wlewamy ocet, wodę, oraz wsypujemy sól, cukier i wszystkie przyprawy - zagotowujemy.
- Buraczki po ugotowaniu studzimy i szatkujemy na małej szatkownicy na cienkie krążki.
- Do wyparzonych słoiczków wkładamy tak poszatkowane buraczki przekładając je półplasterkami cebuli.
- Zalewamy zalewą i zakręcamy słoiczki - pasteryzujemy około 15 minut.
Z podanych proporcji uzyskamy 6-8 słoiczków doskonałego dodatku do potraw zimnych i gorących a dodatkowo możemy go długo przechowywać.
Życzę smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 27 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Na pewno pyszne,ale zamiast gotować buraki upiecz je w piekarniku.Każdy burak zawija się w folię aluminiową,układa na suchej blasze i piecze w 180 st. około 1-2 godz.-Kiedy wykałaczka lekko wchodzi to są gotowe.1 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 04 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Zabieram do książki :-)3 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 26 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Mnie się podobają,są inne niż ja robię i na pewno smaczne =)4 Kto głosował? | Odpowiedz