Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko pokrojone buraczki wraz z półplasterkami cebuli w zalewie słodko kwaśnej pasteryzowane w słoiczkach. Doskonały dodatek do dań głównych oraz zimnych mięs.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1063
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1063
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1801
Składniki
- Buraczki myjemy i gotujemy w garnku do momentu aż będą ,, aldente " - Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki. - Do garnka wlewamy ocet, wodę, oraz wsypujemy sól, cukier i wszystkie przyprawy - zagotowujemy. - Buraczki po ugotowaniu studzimy i szatkujemy na małej szatkownicy na cienkie krążki. - Do wyparzonych słoiczków wkładamy tak poszatkowane buraczki przekładając je półplasterkami cebuli. - Zalewamy zalewą i zakręcamy słoiczki - pasteryzujemy około 15 minut. Z podanych proporcji uzyskamy 6-8 słoiczków doskonałego dodatku do potraw zimnych i gorących a dodatkowo możemy go długo przechowywać. Życzę smacznego!