Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko pokrojone buraczki wraz z półplasterkami cebuli w zalewie słodko kwaśnej pasteryzowane w słoiczkach. Doskonały dodatek do dań głównych oraz zimnych mięs.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 637
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 637
Składniki
- Buraczki myjemy i gotujemy w garnku do momentu aż będą ,, aldente " - Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki. - Do garnka wlewamy ocet, wodę, oraz wsypujemy sól, cukier i wszystkie przyprawy - zagotowujemy. - Buraczki po ugotowaniu studzimy i szatkujemy na małej szatkownicy na cienkie krążki. - Do wyparzonych słoiczków wkładamy tak poszatkowane buraczki przekładając je półplasterkami cebuli. - Zalewamy zalewą i zakręcamy słoiczki - pasteryzujemy około 15 minut. Z podanych proporcji uzyskamy 6-8 słoiczków doskonałego dodatku do potraw zimnych i gorących a dodatkowo możemy go długo przechowywać. Życzę smacznego!