Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko pokrojone buraczki wraz z półplasterkami cebuli w zalewie słodko kwaśnej pasteryzowane w słoiczkach. Doskonały dodatek do dań głównych oraz zimnych mięs.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19625
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19625
Składniki
- Buraczki myjemy i gotujemy w garnku do momentu aż będą ,, aldente " - Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki. - Do garnka wlewamy ocet, wodę, oraz wsypujemy sól, cukier i wszystkie przyprawy - zagotowujemy. - Buraczki po ugotowaniu studzimy i szatkujemy na małej szatkownicy na cienkie krążki. - Do wyparzonych słoiczków wkładamy tak poszatkowane buraczki przekładając je półplasterkami cebuli. - Zalewamy zalewą i zakręcamy słoiczki - pasteryzujemy około 15 minut. Z podanych proporcji uzyskamy 6-8 słoiczków doskonałego dodatku do potraw zimnych i gorących a dodatkowo możemy go długo przechowywać. Życzę smacznego!